Laadfaciliteiten bij mijn vastgoed: wat zijn de plichten?

Met de wetgeving EPBD 3 komt er een verplichting voor vastgoedeigenaren en beheerders; namelijk het aanleggen van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in de gebouwde omgeving. Ben je eigenaar van een gebouw met meer dan 20 parkeervakken op hetzelfde terrein, dan moet vanaf 2025 minimaal één oplaadpunt zijn aangelegd. Ook bij de ontwikkeling van bouwplannen dien je hier al rekening mee te houden.

Duurzame toekomst
De wet- en regelgeving op het gebied van laadinfrastructuur en laadpalen verandert dus in rap tempo. Zo is ook bepaald dat nieuwe auto’s, vanaf 2030, geen CO2 meer mogen uitstoten. Het is verstandig om daar nu al rekening mee te houden. Kortom: ben je vastgoedeigenaar of beheerder, dan is het tijd om je voor te bereiden op een duurzamere toekomst.

Aantal laadpalen op jouw locatie
Het is niet eenvoudig om zelf te bepalen hoeveel laadpalen je nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om minimaal aan de vereisten van de wet te voldoen. Dan heb je voorlopig slechts één laadpaal nodig op 20 parkeerplekken. Wij denken echter, zeker als je ziet hoe sterk elektrisch rijden toeneemt, dat je daar niet genoeg aan hebt. Tijdens het vooronderzoek verzamelen we de benodigde data en bepalen we het aantal modules en de eventuele toekomstige behoefte. Uiteraard in overleg met jou als opdrachtgever.

“Tijdens het vooronderzoek verzamelen we de benodigde data en bepalen we het aantal modules en de eventuele toekomstige behoefte.”

10-jarige exploitatieovereenkomst
Wil je geen gedoe met je laadpalen en een partij die alles van A tot Z voor je regelt? Bij Groen-Eco regelen wij dit voor je op basis van een 10-jarige exploitatieovereenkomst. Je hebt tijdens deze overeenkomst geen “gedoe” meer aan je laadinfra. Tevens wordt er niet meer geladen op de servicekosten.

Hoe werkt de exploitatieovereenkomst?
De laadpalen worden aangesloten op jouw meterkast, waardoor jij de verbruikte kWh’s ‘voorschiet’, maar terugkrijgt in de vorm van onze terugleververgoeding. Een vergoeding gebaseerd op de kosten die jij betaalt per kWh aan je energieleverancier.

In welke situaties is Groen-Eco interessant?
• Je wilt laadpalen en/of een uitbreiding van de bestaande laadpalen
• Je hebt een parkeerterrein (met minimaal 10 plaatsen)
• Je hebt meerdere projecten in beheer en eigendom
• Je wilt tijdig voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving
• Je wilt als eigenaar geen gedoe met jouw oplaadpunten
• Je niet wil investeren, maar wel faciliteren
• Je wilt als eigenaar/beheerder alles onder één dak hebben

Voldoen aan de wetgeving en toch ontzorgd
Kies je voor onze laadexploitatie, dan verbeter je het imago van je organisatie, je voorziet in de behoefte van je huurders, werknemers en/of bezoekers en vermindert de CO2-uitstoot. Daar hoef je zelf weinig voor te doen. Jij focust je op jouw business, wij regelen de rest. En belangrijker nog: je voldoet aan de spelregels voor 2025!

Bron: RVO

Wil je een afspraak maken?