Laadpalen kopen of laten exploiteren?

Ben je als vastgoedeigenaar of beheerder op zoek naar laadpalen? Dan zijn er twee mogelijkheden:

Optie 1.
Je kiest ervoor om de laadpalen zelf aan te schaffen en alles in eigen beheer te regelen.

Optie 2.
Je kiest ervoor om de laadpalen te laten exploiteren en van A tot Z geholpen te worden.

Optie 1. Laadpalen kopen
Als je de laadpalen in eigen beheer wilt houden dan moet je in de eerste plaats een flinke investering doen. Ook dien je de laadpalen zelf van onderhoud te voorzien en eventuele storingen snel op te lossen. Wij kunnen je helpen met een abonnement voor de back-office van Groen-Eco, waarin we alles duidelijk uiteen hebben gezet. Zo kun je zelf het laadtarief bepalen en het verbruik van de kWh’s monitoren.

Nadeel (bij zelf aankopen):

• Je moet alles zelf bekostigen
• Je moet zelf alles regelen
• Je hebt maandelijkse abonnementskosten
• Je moet storingen oplossen en onderhoud uitvoeren
• Je hebt kans dat alle huurders meebetalen met de servicekosten

Een ander nadeel is dat als huurders zelf een laadpaal hebben aangesloten er voor de laatste huurder soms geen vermogen meer over is. Het resultaat: een teleurgestelde huurder. Tevens heb je kans dat elke huurder een ander type lader heeft aangekocht, waardoor er een onrustig beeld ontstaat op het parkeerterrein.

Optie 2. Laadpalen exploiteren
Als je de laadoplossing door ons, Groen-Eco, laat exploiteren dan heb je er zelf geen ‘gedoe’ mee. Wij regelen vrijwel alles voor je: van het plaatsen, beheren, monitoren tot het oplossen van storingen.

Desgewenst investeren we ook in het aanleggen van de infrastructuur en de installatiekosten. Een kleine investering levert je een gigantische opbrengst op.

Wij betalen de elektriciteit, die we uit het pand betrekken, terug en brengen de kosten van het opladen in rekening bij de rijder. Met andere woorden, geen gedoe meer met de servicekosten. Daarom luidt ons advies dan ook om te kiezen voor een exploitatieovereenkomst, daar zijn we bij Groen-Eco al sinds 2015 in gespecialiseerd.

“Groen-Eco is al sinds 2015 specialist in de exploitatie van de laadinfra”

10-jarige exploitatieovereenkomst
In de exploitatieovereenkomst die je afsluit staan alle afspraken duidelijk vastgelegd. Zo heb je de komende 10 jaar geen omkijken meer naar de laadinfra op jouw locatie(s). Kortom weinig investeren, 100% faciliteren. Hiermee bieden we dé oplossing voor vastgoedeigenaren en beheerders.

Minder CO2-uitstoot
De laadpalen zijn gemaakt van circulaire materialen en daarmee van duurzame kwaliteit. Zo draag je met een minimale inspanning bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Ook is het mogelijk de laadpalen van je ‘eigen branding’ te voorzien. Dit zorgt naast herkenbaarheid ook voor een positieve associatie met jouw bedrijf, merk of vereniging.

Wil je een afspraak maken?